Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiectul Regulamentului privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău a fost inclus pe ordinea de zi a CMC pentru aprobare

   1890

Primăria municipiului Chișinău informează că proiectul Regulamentului privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău din 14 iulie 2020, pentru aprobare.   

Noul document de politici privind salubrizarea orașului stabilește activități și reguli adaptate la realitățile actuale.

Regulamentul este structurat pe capitole și secțiuni, care se referă la: conceptul și principiile serviciului de salubrizare; activitățile de întreținere a spațiilor publice, pe care trebuie să le respecte operatorii implicați în acest proces; activitățile și regulile de gestionare a deșeurilor în oraș; responsabilitățile privind asigurarea și menținerea curățeniei pe domeniul public; interdicțiile și sancțiunile pentru nerespectarea regulilor de asigurare și menținere a curățeniei.

Proiectul de decizie privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău a fost supus consultărilor și dezbaterilor publice de câteva ori, ultimul exercițiu de acest fel având loc pe 30.06.2020.