Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Agenții economici care amplasează publicitate pe fațadele clădirilor trebuie să-și coordoneze acțiunile cu municipalitatea

   2075

Primăria municipiului Chișinău informează că până la aprobarea finală a Regulamentului privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și afișaj din capitală, document aflat proces de consultare publică, agenții economici urmează să se ghideze de regulamentul provizoriu care este în vigoare, atunci când amplasează panouri de reclamă pe fațadele clădirilor.

Subiectul privind amplasarea neavizată a obiectivelor de reclamă pe clădiri, care afectează aspectul orașului a fost abordat astăzi de viceprimarul, Ilie Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale a Primăriei Chișinău. 

Viceprimarul a solicitat preturilor de sector și Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare să monitorizeze situația pe teren, iar operatorii de publicitate, care au amplasat ilegal panouri pe fațadele clădirilor, urmează a fi somați pentru evacuarea acestora.

La rândul său, viceprimarul responsabil de domeniul arhitectură și urbanism,Victor Chironda, a menționat că agenții economici acționează, în mare parte unilateral, fără a-și coordona acțiunile cu municipalitatea, atâta timp cât regulamentul nou nu a fost încă aprobat de Consiliul municipal Chișinău. „Noul document de politici va include un compartiment special - Codul de design al faţadelor, care va stipula modalităţile de reglementare şi design a pereților clădirilor. Este un element nou, care nu a existat până acum în Chișinău", a conchis viceprimarul.

Codul de design al faţadelor va include reglementări stricte despre procedura de avizare, cum să arate şi cum va fi amplasată publicitatea pe clădiri.

După aprobarea noului Regulament, agenţii economici care nu vor respecta condițiile impuse de autoritățile locale, vor fi sancţionaţi.