Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul general a inspectat lucrările de evacuare a gheretelor pe strada Tighina, în legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor edilitare

Primarul general a inspectat lucrările de evacuare a gheretelor pe strada Tighina, în legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor edilitare

   2022

Primarul general, Ion Ceban, a verificat sâmbătă mersul lucrărilor privind evacuarea gheretelor de pe strada Tighina (în preajma Pieței Centrale), în legătură cu evoluția reabilitării rețelelor edilitare, pe segmentul de la str. Columna în sus, spre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Drumul este pregătit pentru reparație, în cadrul pachetului II BERD/BEI „Drumuri sectoriale urbane".

Pe parcursul săptămânii curente a continuat evacuarea chioșcurilor din str. Tighina, procedura fiind una anevoioasă, deoarece agenții economici refuzau să elibereze trotuarul, deși procedura de ocupare a locurilor respective a fost efectuată anterior cu încălcări (Cele circa 30 de gherete amplasate de-a lungul trotuarului aveau numere cadastrale de înregistrare pe teritoriul pieței).

Directorul Î.M. „Piața Centrală", Ion Pântea a precizat că respectivilor comercianți le-au fost propuse locuri de vânzare pe teritoriul pieței, însă ei refuză să le primească, considerându-le nerentabile din puct de vedere al amplasamentului. Directorul pieței a mai spus că ultimele 3 gherete urmează a fi evacuate la începutul lunii iulie, a.c., când expiră termenele de prescripție notificate prin dispozițiile Preturii sectorului Centru.

Primarul general, Ion Ceban, a ținut să sublinieze că gheretele evacuate acum nu vor mai reveni pe trotuare, nici pe str. Tighina, nici pe str. Armenească, spațiile respective fiind pregătite pentru diverse utilități publice, inclusiv pentru parcarea automobulelor oamenilor care vin la piață pentru cumpărături.

În context, Ion Ceban a făcut apel către agentul economic, ce deține gherete pe trotuarul de pe str. Armenească și refuză să fie notificat pentru evacuare, să se conformeze solicitărilor administrației publice locale și să ridice obiectivele de comerț, pentru că în caz de refuz, acest lucru va fi făcut de către autorități.

E de menționat că municipalitatea a elaborat un concept de modernizare a Î.M. „Piața Centrală". Documentul are ca scop renovarea etapizată a zonelor de comerț, conform standartelor, reabilitarea rețelelor inginerești și amenajarea teritoriului, construcția parcărilor pentru vizitatori etc.