Municipalitatea va susține Clubul Sportiv pentru Copii și Tineret „Buiucani"

   2723

Primăria municipiului Chișinău va susține Clubul Sportiv de Copii și Tineret (CSCT) „Buiucani", pentru o perioadă de 3 ani, în baza unui Acord de colaborare. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul municipal Chișinău.

Documentul stabilește obiective de bază pentru promovarea sportului de performanță și a modului sănătos de viață în rândul copiilor, iar Primăria Chișinău va susține echipele divizionare ale CSCT „Buiucani", pentru participarea în cadrul campionatelor naționale și la turneele internaționale, în sezonul fotbalistic 2020-2023.

Primarul general, Ion Ceban, va semna în numele municipalității Acordul de colaborare cu CSCT „Buiucani".

Edilul și-a exprimat speranța că prin această inițiativă va fi realizată misiunea socială de educație prin fotbal, scopul de bază fiind obținerea performanțelor de către jucătorii autohtoni în cadrul competițiilor fotbalistice internaționale. „Pentru realizarea acestui obiectiv echipele de copii din capitală și suburbii vor fi susținute și motivate, prin crearea de condiții decente pentru antrenamente", a menționat Ion Ceban.

De asemenea, va fi promovată imaginea municipalității, prin aplicarea logo-ului „Primăria Chișinău" pe echipamentul de joc al echipelor de seniori „Buiucani", care vor evolua în divizia „Națională" și divizia „A", precum și pe echipamentul și inventarul sportiv pentru participarea în cadrul competițiilor internaționale.  

Totodată, CSCT „Buiucani", va pregăti gratuit 40 de copii cu vârste de 6-12 ani, din diferite categorii sociale, inclusiv copii aflați în situații de risc din municipiul Chișinău, selectați de Club, în colaborare cu Direcția generală educație, tinere și sport și Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Viitorii fotbaliști vor fi instruiți de un antrenor calificat și asigurați cu echipament sportiv necesar pentru practicarea antrenamentelor și participarea la competiții.