Amenajarea unei zone pietonale din Pădurea-parc „Butoiaș", sectorul Buiucani

   2967

Primarul general, Ion Ceban a inspectat astăzi aleea din Pădurea-parc „Butoiaș", de la intersecția str. N. Costin și str. O. Ghibu, acolo unde au început lucrările de amenajare a unei zone pietonale. Proiectul prevede instalarea iluminatului nocturn, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi), pe o lungime de 1,9 km.

Costurile lucrărilor de amenajare sunt suportate de o companie de construcție, iar mobilierul urban va fi instalat de Pretura sectorului Buiucani. Termenul de finalizare a proiectului este de o lună de zile.  

Aleea pietonală va face conexiunea între străzile O. Ghibu și L. Deleanu, cu ieșire spre Șoseaua Balcani. Ulterior, această pistă va fi prelungită până la Calea Ieșilor și va facilita accesul pietonal în Parcul „La Izvor". 

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că autoritățile municipale vor continua crearea condițiilor de recreere pentru locuitorii capitalei, pentru a le oferi posibilitatea să-și petreacă timpul liber împreună cu familia. „Ne propunem să amenajăm mai multe astfel de alei, în zonele verzi din sectoarele capitalei", a declarat edilul capitalei.  

E de menționat că proiectul a început anterior, prin amenajarea unei alei pietonale pe o porțiune de 400 de metri, între str. Paris - str. O. Ghibu.