Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Autoritățile municipale vor elabora hărți interactive privind zonele cu risc sporit pentru accidente, construcțiile problematice și străzile unde se desfășoară lucrări curente de reparație

Autoritățile municipale vor elabora hărți interactive privind zonele cu risc sporit pentru accidente, construcțiile problematice și străzile unde se desfășoară lucrări curente de reparație

   2046

Autoritățile administrației pulbice locale Chișinău vor elabora hărți online interactive: cu zonele cu risc sporit de accidente, cu construcțiile problematice din oraș, precum și cu reparațiile curente pe străzi și pe trotuare.

Viceprimarul de ramură, Victor Chironda, a informat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, că grupul de lucru mixt, format din reprezentanți ai Direcției generale transport public și căi de comunicație și ai Ministerului Afacerilor Interne, privind securitatea traficului rutier din capitală, s-a întrunit săptămâna trecută în prima ședință.

Comisia a venit cu un șir de propuneri pe termen scurt și lung, pentru îmbunățățirea situației privind securitatea circulației rutiere. „Ca un prim pas, ne propunem să cream o hartă a zonelor cu risc sporit de accidente. Mai apoi, un grup tehnic de lucru se va ocupa de reproiectarea acestor zone, ca infrastructură rutieră și pietonală", a menționat viceprimarul.

Autoritățile locale, în comun cu reprezentanții MAI vor decide anumite măsuri de îmbunătățire a infrastructurii de transport, ce urmează a fi întreprinse fizic, pentru a impune participanții la trafic să respecte limitele de viteză, dar și pentru a spori securitatea circualției pietonale în zonele cu risc pentru accidente.  

De asemenea, municipalitatea a dispus crearea de hărți interactive cu construcțiile problematice din oraș, precum și cu locațiile unde se desfășoară lucrări de reparație curentă pe drumuri sau pe trotuare.