Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 1000 de gospodării din or. Sîngera, municipiul Chișinău vor fi conectate la rețeaua de canalizare centralizată

   1931

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat sâmbătă lucrările de construcție a 2 stații de canalizare din orașul Sîngera, municipiul Chișinău, care urmează a fi puse în funcțiune până la sfârșitul lunii mai, curent. Astfel, peste 1000 de gospodării din localitatea suburbană vor beneficia de serviciul public de canalizare.

Edilul a primit asigurări din partea administrației or. Sîngera și a S.A. „Apă - Canal Chișinău" că lucrările se desfășoară conform graficului aprobat, iar după finalizarea primei etape, urmează a fi construite alte 4 stații, care vor asigura conectarea intregrală a orașului la rețeaua de canalizare centralizată. 

După finalizarea lucrărilor de construcție, cele 6 stații vor fi transmise în gestiunea S.A ,,Apă - Canal Chișinău". În prezent, reprezentanții întreprinderii acordă consultanță autorităților locale pentru buna desfășurare a proiectului.

Primarul general a menționat că va monitoriza personal desfășurarea tuturor proiectelor din suburbii și va interveni unde va fi nevoie, pentru a accelera implementarea acestora.

„Voi merge în toate localităţile suburbane, pentru a mă convinge că proiectele inițiate nu stagnează. Oamenii trebuie să dispună de condiţii bune de trai, indiferent dacă locuiesc în capitală sau în suburbii", a conchis edilul capitalei.

În cadrul aceleiași vizite, Ion Ceban a fost informat despre lucrările de conectare la rețaua de gaze naturale a circa 150 de familii din oraşul Sîngera, care actualmente fac focul în sobe.