Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un cartier din localitatea Dobrogea, municipiul Chișinău, electrificat după 8 ani

   1922

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a participat astăzi la darea în exploatare a rețelei electrice pentru un cartier nou din satul Dobrogea din componența or. Sângera, suburbie a municipiului Chișinău.

Locuitorii acestui cartier trăiesc de mai bine de 8 ani în case fără energie electrică, iar solicitările către autorități, pentru a fi conectate la serviciul public de eletricitate le-au fost ignorate în repetate rânduri.  

Lucrările de execuție a proiectului au durat circa 4 luni și au fost realizate de adminitrația publică locală în colaborare cu Î.C.S. „Premier Energy Distribution" S.A. 

Proiectul a constat în construcţia unei linii electrice cu lungimea de 5,5 km și instalarea a 2 substații de disitribuție, costul lucrărilor fiind de 2,5 milioane de lei. 

Potrivit edilului cetățenii localităților din componența municipiului Chişinău, trebuie să dispună de condiții bune de trai, acces la serviciile publice şi să nu fie neglijate de autorităţiile locale.

„Am discutat cu oamenii din acest cartier și mă bucură faptul că nu vor mai fi nevoiți ca în secolul XXI, să nu poată folosi un televizor, un telefon mobil sau cele mai indispensabile electrocasnice, iar copiii nu-și vor mai face lecțiile la lumina lumânărilor", a declarat primarul general.

Cartierul nou electrificat din satul Dobrogea are număr de 330 de loturi pentru construcția de case.