Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Din această săptămână, în capitală este posibilă depunerea online a actelor permisive pentru construcții

   2836

Primăria municipiului Chișinău informează că din această săptămână este posibilă depunerea online a dosarelor pentru eliberarea actelor permisive în construcții, la Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare. Un anunț în acest sens a fost făcut de viceprimarul Victor Chironda, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

„Începând de astăzi sistemul este accesibil pentru aplicarea sau prelucrarea online a demersurilor pentru obținerea documentației de urbanism, însă până la sfârșitul lunii curente, procesul va fi în regim de testare și setare a tuturor aspectelor de lucru", a menționat Victor Chironda.

Potrviti viceprimarului, în continuare sistemul de solicitare online a documentației pentru construcții va fi dezvoltat și suplinit cu alte funcționalități, astfel încât până la finele anului, municipalitatea să gestioneze totalmente electronic procesul de eliberare a documentației de urbanism să și să reducă la maxim implicarea factorului uman.

Depunerea online a dosarelor pentru eliberarea actelor permisive în construcții este un proiect realizat în parteneriat cu Banca Mondială.

Amintim că toate procesele de lucru din cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare sunt în proces de digitalizare.