Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Ion Ceban: „Desfășurarea proiectelor de infrastructură și alocarea surselor financiare necesare instituțiilor medicale pentru tratarea pacienților cu COVID-19 pot fi asigurate concomitent"

Ion Ceban: „Desfășurarea proiectelor de infrastructură și alocarea surselor financiare necesare instituțiilor medicale pentru tratarea pacienților cu COVID-19 pot fi asigurate concomitent"

   1748

Primarul general, Ion Ceban, vine cu o reacție  referitor la continuarea proiectelor de infrastructură inițiate de autoritățile locale, în contextul criticilor aduse de anumite partide și formațiuni politice care consideră necesară alocarea a mai multor surse financiare bugetare pentru lupta cu COVID-19, din contul alocațiilor pentru anumite proiecte de infrastructură.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că până în prezent, municipalitatea a alocat peste 9 milioane de lei pentru spitalele strategice din municipiu, unde sunt tratați pacienții cu COVID-19, totodată fiind identificați alți 40 de milioane de lei, care ar putea fi utilizați în lupta cu coronavirus.

„Spitalele din Chișinău sunt asigurate cu tot necesarul în vederea tratării bolnavilor de COVID. În prezent, instituțiile medicale pregătesc o nouă listă de necesități, iar grupul de lucru din cadrul Primăriei va analiza solicitările și va repartiza sursele financiare în dependență de priorități. Iar celor care vin cu critici, invocând motive politice, le spunem că trebuie să le facem pe toate concomitent. Noi continuăm să muncim și să ne facem datoria față de locuitorii municipiului, care merită o viață mai frumoasă și un oraș cu o infrastructură modernă", a menționat Ion Ceban.  

Amintim că în prezent, în capitală sunt în desfășurare mai multe proiecte de infrastructură, precum: amenajarea trotuarelor din str. Alba Iulia, str. M. Sadoveanu, bd. Moscova, str. N. Zelinski, str. N. Testemițanu, str. Ion Inculeț, scuarul din str. Ion Pelivan, scuarul din str. Bucuriei, scuarul din str. V. Dokuceaev, Parcul „La Izvor". De asemenea, sunt în reparație străzile: Ion Inculeț, Ion Pelivan, Miron Costin, str. Ismail, intersecție cu Calea Moșilor. Mai mult, în curând vor începe lucrările de reabilitare și pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân.