Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general a inspectat lucrările de amenajare a celui de-al doilea pavilion al Centrului de triere COVID-19

   1772

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat astăzi lucrările în cel de-al doilea pavilion al Centrului de triere COVID Chișinău, de la CIE „Moldexpo", care este amenajat pentru internarea suspecților cu coronavirus.

Noul pavilion va avea o capacitate mai mare, până la 300 de locuri (paturi), în comparație cu cel anterior, unde au fost finalizate lucrările de amenajare și dotare, care au durat 3 zile. Acesta urmează să fie deschis în curând.  Acolo au fost pregătite 75 de locuri (paturi) pentru pacienți, amplasate în separeuri improvizate. De asemenea, a fost instalat utilajul necesar medicilor. Centrul este dotat cu dușuri și grupuri sanitare.

Directorul Centrului COVID Chișinău, Oleg Crudu, detașat pentru perioada stării de urgență din calitatea de conducător al SCM „Sfânta Treime", în comun cu pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, asigură coordonarea lucrărilor la fața locului.

Primarul general, Ion Ceban a menționat că municipalitatea este implicată activ  pentru a ajuta toți cetățenii afectați de coronavirus.