Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Finalizarea lucrărilor de amenajare a Centrului COVID de la CIE „Moldexpo”

   1742

Primăria municipiului Chișinău informează că amenajarea Centrului de triere a pacienților suspecți cu COVID-19 de la CIE „Moldexpo" a fost finalizată. Lucrările de pregătire a spațiului au durat 3 zile, iar în acest scop au fost antrenați specialiști din domeniul medical și militari ai Armatei Naționale.

Astfel, au fost pregătite 75 de locuri (paturi) pentru pacienți, amplasate în separeuri improvizate. De asemenea, a fost adus utilajul necesar medicilor, iar Societatea de Cruce Roșie a contribuit cu 500 de seturi de lenjerie de pat și cu dezinfectanți. Centrul este dotat cu dușuri și grupuri sanitare.

Directorul Centrului COVID, Oleg Crudu, detașat pentru perioada stării de urgență din calitatea de conducător al SCM „Sfânta Treime", în comun cu pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, au coordonat lucrările la fața locului.

Primarul general, Ion Ceban a menționat că municipalitatea întreprinde măsurile necesare pentru a ajuta toți cetățenii afectați de coronavirus.

În prezent sunt desfășurate lucrări pentru pregătirea celui de-al doilea pavilion, care are o capacitate mai mare, de până la 300 de locuri.