Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Conducerea Primăriei, în comun cu managerii spitalelor municipale, au reevaluat necesitățile instituțiilor de profil, în contextul oferirii de asistență pacienților suspecți de COVID-19

Conducerea Primăriei, în comun cu managerii spitalelor municipale, au reevaluat necesitățile instituțiilor de profil, în contextul oferirii de asistență pacienților suspecți de COVID-19

   2267

Administrația Publică Locală Chișinău a convocat marți conducătorii instituțiilor medico-sanitare publice din municipiu, dar și doctorii care se află în linia I în lupta cu COVID-19, pentru a discuta despre necesitățile acestora pentru a putea face față îmbolnăvirilor. În acest sens, a fost creat un grup de specialiști care evaluează situația la zi și oferă soluții pentru fiecare caz în parte, astfel fiind diminuate situațiile de criză sau problematice.

Conducătorii celor 4 spitale municipale care primesc pacienții suspecți de coronavirus au dat asigurări că instituțiile pe care le reprezintă sunt pregătite să facă față situației în noile condiții impuse de infecția cu coronavirus și că au fost luate toate măsurile necesare. Astfel, responsabilii au raportat că dispun de echipamentele și consumabilele necesare, fiind asigutați pentru o perioadă de la 10 la 21 de zile, în dependență de instituție, cu costume speciale, măști, viziere, mănuși etc.

Între timp, spitalele vor asigura achiziționarea de noi stocuri de echipamente de protecție și substanțe dezinfectante, iar Primăria Chișinău va distrubui conform necesităților, testele pentru diagnosticarea COVID-19, precum și halatele, măștile, vizierele etc., care au fost deja comandate.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat tututor instituțiilor medicale transparență maximă privind cheltuirea banilor în perioada tratării bolnavilor suspecți de coronavirus, precum și publicarea rapoartelor despre utilizarea surselor financiare acordate de municipalitate.