Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Măsuri de protecție a persoanelor fără domiciliu stabil în perioada stării de urgență

   2834

Primăria Chișinău infomrează că persoanele fără un loc stabil de trai din capitală vor beneficia de servicii de găzduire pe durata stării de urgență pentru controlul și prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

Astfel, în perioada: 01 aprilie 2020 - 15 mai 2020, oamenii străzii din municipiul Chișinău vor beneficia de servicii de găzduire în incinta Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din str. Haltei, 2, în regim de 24/24 ore, 7 zile pe săptămână. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

Măsura a fost luată în scopul monitorizării și prevenirii răspândirii infecției COVID-19, în rândul persoanelor fără un loc de trai din municipiul Chișinău.

În perioada de referință, Centrul de găzduire a persoanelor fără domiciliu stabil va asigura amenajarea și dotarea spațiilor corespunzătoare necesității beneficiarilor, precum și alimentarea acestora.

În funcție de evoluția situației epidemiologice prin infecția virală de tip nou, termenul stabilit pentru găzduirea oamenilor străzii poate fi modificat.