Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Organizarea consultărilor publice asupra Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău

   2981

Primăria municipiului Chișinău anunță despre organizarea consultărilor publice asupra proiectului Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în capitală. Astfel, în perioada: 27 martie  - 17 aprilie 2020, cetățenii orașului, persoanele interesate, agenții economici, ONG-urile de profil etc., sunt îndemnați să vină cu propuneri pentru îmbunătățirea documentului de politici pentru reglementarea comerțului ambulant și cel stradal din Chișinău.

Autorul proiectului este Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii, iar scopul elaborării Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în municipiul Chișinău este de a sistematiza acțiunile întreprinse, orientate spre stimularea comerțului ambulant organizat și modern, reglementarea și organizarea comerțului stradal, dezvoltarea concurenței loiale și menținerea aspectului estetic al orașului.

Recomandările pe marginea proiectului supus consultărilor publice pot fi expediate până pe data de 17 aprilie 2020, pe adresa electronică: dc@pmc.md, persoană de contact: Gr. Veverița, telefon: (022) 22-19-55 sau pe adresa: șos. Hâncești, 53A.

Proiectul Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău este disponibil pe pagina web a Primăriei Municipiului Chișinău (www.chisinau.md) şi a DGCAPPS (www.comert.chisinau.md). 

Potrivit documentului supus consultărilor, în prezent, comerțul stradal continuă să fie o problemă, atât pentru cetățeni, cât și pentru comercianți. Pe de o parte sunt oamenii, nemulțumiți de blocajele de circulație și aspectul inestetic al orașului creat de vânzătorii ambulanți. Pe de altă parte sunt comercianții stradali, pentru care acest gen de vânzări înseamnă un loc de muncă și o sursă de venit. 

Link concept: https://www.chisinau.mdhttp://localhost:8194files/Proiect-al-Conceptului-de-desfaurare-a-comertului-stradal-in-municipiul-Chiinau6e506.pdf 
Link concept: http://particip.gov.md/admin/document_view.php?idd=7255