Reprezentanții autorităților locale din suburbiile capitalei, convocați de primarul general pe problema controlului infecției COVID-19

   2170

Primarul general, Ion Ceban, a convocat marți o ședință comună, prin teleconferință,   cu șefii administrației publice locale din suburbii pentru coordonarea măsurilor în vederea controlului infecției COVID-19.

Astfel, s-a decis ca pe durata declarării stări de urgență în vederea prevenirii și controlului răspândirii virusului de tip nou, autoritățile locale din orașele, comunele și satele din componența municipiului Chișinău să asigure o comunicare eficientă cu Direcția generală asistență socială și sănătate, iar angajații primăriilor locale vor fi asigurați cu măști și mănuși de protecție, precum și cu soluții dezinfectante.

De asemenea, a fost luată decizia ca în perioada de epidemie cu coronavirus, familiile cu venituri mici, bătrânii și persoanele cu dizabilități să beneficieze de servicii sociale după necesitate. În acest sens, reprezentanții Direcției generale asistență socială și sănătate, în conlucrare cu voluntarii, vor avea grijă ca persoanele aflate în carantină la domiciliu să fie în siguranță.

Totodată, pentru eficientizarea informării populației despre necesitatea de a rămâne acasă și a nu părăsi gospodăriile, primăriile localităților suburbane vor conlucra cu polițiștii de sector, în vederea monitorizării situației privind respectarea recomandărilor Comisiei naționale pentru situații excepționale.