Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Instituirea Celulei de criză la nivel de municipiu pentru gestionarea situației epidemiologice a infecției cu COVID-19

   2016

Primăria municipiului Chișinău informează că la nivel de administrație publică de nivelul II a fost instituită Celula de criză pentru supravegherea situației epidemiologice a infecției cu virusul de tip nou. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban, iar grupul format are drept scop eficientizarea dirijării forțelor și mijloacelor implicate în vederea prevenirii și combaretii COVID-19.

Din componența Celulei de criză fac parte primarul general, viceprimarii de ramură, pretorii de sector, șefii de direcții și de întreprinderi municipale, precum și reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică al municipiului Chișinău, ai Direcției de poliție Chișinău, ai Inspectoratului Național de Patrulare etc.

Grupul format este condus de primarul general, Ion Ceban și este convocat ori de câte ori este necesar, în dependență de evoluția situației privind infecția COVID-19.

Celula de supraveghere permanentă a evoluției infecției COVID-19 coordonează acțiunile autorităților la nivel local, privind monitorizarea situației, coordonează acțiunile subdiviziunilor privind supravegherea procesului de sistare a activității instituțiilor/obiectivelor stabilite prin Hotărârea nr. 8 din 15.03.2020, a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. În baza evaluării riscurilor, Celula de criză propune instituirea măsurilor de carantină.