Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Circulația transportului public, troleibuze și autobuze pe parcursul zilei

   2464

Primăria municipiului Chișinău informează că autoritățile municipale sporesc zilnic măsurile pentru protecția cetățenilor de infectări prin virusul de tip nou, inclusiv în transport. Astfel, în dimineața zilei, la stațiile de așteptare a transportului public din capitală au fost prezenți câte 2 reprezentanți ai poliției pentru gestionarea fluxului de pasageri în fiecare troleibuz și autobuz, spre evitarea aglomerării unităților de transport.

Și astăzi la linie a fost scos tot efectivul de autobuze şi troleibuze de care dispun întreprinderile municipale de transport.

Deocamdată, transportul public circulă după orarul vechi, deși Primăria Chișinău a făcut anumite propuneri de modificare și restricționare, în contextul măsurilor de protecție contra infecției COVID-19. Urmează ca membrii Comisiei guvernamentale pentru situații excepționale să analizeze propunerile înaintate și să vină cu o poziție.

Despre posibilele modificări ale programului transportului public cetățeni municipiului Chișinău vor fi anunțați suplimentar.

„Măsurile întreprinse de municipalitate sunt pentru binele cetățenilor, ca oamenii să nu se îmbulzească în transport, dar și în stații şi să păstreze distanța recomandată, de cel puțin un metru între persoane. Sunt analizate și implementate mai multe măsuri restrictive, iar asta pentru că nouă ne pasă de sănătatea fiecărui cetăţean al capitalei şi facem tot posibilul pentru a opri răspândirea virusului COVID 19", a menționat primarul general, Ion Ceban.