Cetățenii pot sesiza autoritățile municipale on-line, pe „eu.chisinau.md", despre mai multe categorii de probleme din oraș

   3958

Primăria municipiului Chișinău informează că din data de 2 martie, a.c., a fost extinsă categoria de module a portalului „eu.chisinau.md", prin intermediul cărora, cetăţenii pot sesiza autorităţile locale despre problemele acute din capitală, pe mai multe domenii.

Astfel, pe lângă primele două module care au fost testate din luna decembrie 2019, (iluminare, semafoare şi salubrizare), pe platforma on-line (inclusiv aplicația mobilă), au fost adăugate categoriile: comerț neautorizat; construcții neautorizate; drumuri, gropi și semne rutiere; maidanezi; parcuri, scuaruri și spații verzi.

Pe portalul „eu.chisinau.md" sunt prezentate şi domeniile de intervenție ale serviciilor municipale responsabile, numărul sesizărilor aflate în lucru, precum şi cazurile soluţionate.

„Scopul proiectului este de a informa rapid serviciile municipale despre problemele din comunitate. Aşa cum am promis, platforma „eu.chisinau.md" este funcţională. Ne dorim să intervenim rapid şi să rezolvăm într-un termen restrâns problemele din oraș", a menţionat primarul general, Ion Ceban.

Platforma on-line „eu.chisinau.md" a fost lansată în fază de testare la mijlocul lunii decembrie, anul trecut.

Proiectul „eu.chișinau.md" este implementat de Primăria municipiului Chişinău în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova.