Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita de lucru a primarului general la complexul polivalent „Arena Chișinău”

   2784

Primarul general, Ion Ceban, alături de viceprimarul pe domeniul social, Angela Cutasevici și de consilieri municipali au întreprins o vizită de lucru la complexul sportiv „Arena Chișinău", ce urmează a fi deschis în luna mai, a.c. Administrația capitalei, de rând cu reprezentanții federațiilor sportive și managerii Complexului „Arena Chișinău" au discutat despre necesitatea conlucrării părților interesate, în vederea utilizării spațiilor edificiului, dezvoltarea cartierului din preajma complexului, precum și pentru depășirea problemelor de infrastructură, în sensul asigurării accesului oamenilor către obiectivul polivalent.

Primarul general, Ion Ceban a menționat că municipalitatea evaluează posibilitatea de a prelungi 2 drumuri de acces până la complexul sportiv multifuncțional: bd. Mircea cel Bătrân cu ieșire la str. Bucovinei, sectorul Ciocana și Calea Orheiului, sectorul Râșcani. De asemenea, se prevede prelungirea itinerarelor a 5 rute de transport public: nr. 166, 123, 140, 195 (microbuz) și linia de autobuz nr. 5.

Edilul a spus că municipalitatea intenționează să organizeze la „Chișinău Arena" Forumul investițional, planificat pentru luna octombrie, a. c.

Potrivit administrației Complexului „Arena Chișinău", obiectivul reprezintă o platformă pentru diverse activități de talie internațională și națională, sportive, concertistice, expoziționale, traninguri etc., astfel că este necesară conlucrarea părților interesate, în vederea elaborării calendarului de evenimente și în scopul obținerii de avantaje de către toți subiecții interesați.

Complexul „Arena Chișinău" este amplasat pe un teren de 10 ha, în apropiere de Stăuceni. În prezent, obiectivul este finalizat pe interior în proporție de 99%. Acesta include sală principală de joc și sală de antrenamente. Clădirea este prevăzută pentru activități sportive precum baschet, volei, handbal, minifotbal etc. Complexul multifuncțional include un aquapark, săli de fitness, bazine pentru antrenamente și competiții sportive, șapte corturi deschise pentru tenis etc. Mai sunt necesare lucrări din punct de vedere logistic. Urmează a mai fi de dezvoltat un spațiu de 59 ha.