Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Zonele de agrement din parcuri și scuaruri vor trece în gestiunea preturilor de sector

   1729

Primăria municipiului Chișinău informează că zonele de agrement de pe teritoriile parcurilor, scuarurilor și aleilor pietonale din capitală vor trece în gestiunea preturilor de sector, în vederea dezvoltării proiectelor de modernizare pentru creșterea gradului de confort al cetățenilor.

Subiectul a fost discutat de primarul general, Ion Ceban cu responsabilii municipali din domeniu, în contextul acțiunilor întreprinse pentru inițierea proiectelor de amenajare și întreținerea spațiilor publice.

Edilul capitalei a comunicat că în prezent aceste zone publice sunt în gestiunea unor direcții municipale, care în mare parte sunt administrate ineficient, în special la capitolul salubrizare, întreținere și modernizare.

Totodată, primarul general, Ion Ceban a solicitat responsabililor instalarea camerelor de supraveghere la obiectivele recent reabilitate, amplasarea panourilor informative despre necesitatea păstrării curățeniei cu specificarea sancțiunilor care se impun în acest sens, inclusiv pentru vandalizarea bunurilor municipale.

La rândul lor, pretorii de sector și managerii subdiviziunilor responsabile au prezentat proiectele de reabilitare și modernizare a spațiilor urbane verzi și termenii stabiliți pentru intervenție.