Primarul general, Ion Ceban, interesat de colaborarea municipalității cu comunitatea profesională din domeniul arhitecturii și designului

   2265

Primarul general, Ion Ceban, a participat la ceremonia de decernare a premiului național DAS în domeniul arhitecturii și designului din Republica Moldova, ediția a VI-a, eveniment ce reunește cei mai buni autori din domeniu, selectați de către comunitatea profesională a arhitecților și designerilor, precum și cele mai reușite proiecte.

În discursul său din cadrul evenimentului, Ion Ceban a ținut să remarce că republica noastră dispune de specialiști pe diverse domenii, inclusiv de top, iar acești profesioniști pot fi atrași în elaborarea și implementarea de proiecte, inclusiv cele desfășurate de autoritățile publice municipale. „Îmi propun ca Primăria Chișinău să încheie un parteneriat cu comunitatea arhitecților și designerilor, în scopul formării unui consiliu consultativ, reprezentat de specialiști din aceste domenii. Chișinăul este un oraș frumos, iar prin colaborarea APL cu profesioniștii din această sferă, am putea realiza proiecte importante pentru dezvoltarea și modernizarea capitalei", a menționat primarul general.

Premiul DAS presupune alegerea celor mai reușite proiecte şi a celor mai buni autori de către comunitatea profesională și permite indicarea obiectivă a nivelului de dezvoltare şi tendinţele actuale ale arhitecturii şi designului contemporan. Premiul DAS măreşte prestigiul profesiei de arhitect şi designer în Republica Moldova, stimulând crearea de noi proiecte.