Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban, a mers în inspecție în Parcul „La Izvor", ce urmează a fi reabilitat

   2433

Primarul general, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din domeniu, au inspectat miercuri dimineață Parcul „La Izvor" din sectorul Buiucani, care urmează a fi amenajat și modernizat.

Edilul capitalei a menționat că această zonă de odihnă va fi schimbată radical în anul curent, în comun cu federațiile sportive din municipiu, dar și cu susținerea partenerilor privați. „Preocuparea autorităților publice locale pentru modernizarea parcurilor din sectoarele orașului, inclusiv acesta, vine din necesitatea de a oferi oamenilor condiții bune pentru practicarea sportului în apropiere de locuințele lor și pentru a petrece timpul liber împreună cu familia și prietenii", a spus Ion Ceban.

Conform proiectului preliminar, în Parcul „La Izvor" vor fi amenajate mai multe stadioane sportive multifuncționale, inclusiv pe plajă, cu o capacitate de 1100 de locuri, stadion de minifotbal, pentru desfășurarea diverselor campionate, teren de baschet, volei și tenis de câmp.

Totodată, în zona de parc se prevede modernizarea plajelor, amenajarea scenelor și teatrelor de vară, piste pentru alergări și terenuri de joacă pentru copii.

Pentru confortul locuitorilor capitalei sunt preconizate amenajarea în zonă peste 400 de locuri de parcare. Aleile vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban. 

Proiectul integral urmează să fie definitivat până pe data de 15 aprilie, curent, iar lucrările se vor desfășura pe etape și vor cuprinde toată zona de lacuri din Parcul „La Izvor".