Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea Primarului general al capitalei, cu Ambasadorii Indoneziei şi a Poloniei

   1783

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, i-a primit astăzi în vizită pe Ambasadorii Indoneziei și a Poloniei, acreditați în Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor, edilul capitalei le-a comunicat diplomaților străini despre proiectele aflate în desfășurare în municipiul Chişinău, pe domenii de infrastructură, urbanism, arhitectură, dar și în sectorul real al economiei și atragerii investițiilor.

,,L-am informat pe Ambasadorul Indoneziei în Republica Moldova, Amhar Azeth, că Primăria capitalei își propune să organizeze în luna octombrie „Forumul Investițional". Suntem dispuși să colaborăm cu cei care contribuie la dezvoltarea oraşului", a spus primarul general.

Totodată, Ion Ceban, a menţionat în discuția cu Excelența Sa, Bartlomiej Zdaniuk, Ambasadorul Poliniei că îşi doreşte ca municipiul Chișinău să încheie un acord de înfrățire cu orașul Varșovia, pentru a putea colabora pe diverse dimensiuni, inclusiv de preluare a bunelor practici cu privire la administrare.

,,Capitala Moldovei are nevoie de modernizare şi dezvoltare, având un potențial economic enorm, care nu a fost valorificat. Îmi doresc ca până la finele anului, Primăria Chișinău să devină o instituție transparentă, mai aproape de locuitorii săi.

La rândul lor, Ambasadorii Indoneziei şi a Poloniei s-au arătat deschişi pentru a susține municipalitatea în proiectele de modernizare a Chișinăului.