Semnarea Acordului de colaborare între Primăria municipiului Chişinău şi Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

   2526

Primăria capitalei și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI RM), au încheiat astăzi un Acord  de colaborare, în vederea promovării și dezvoltării activității de întreprinzător la nivelul municipiul Chișinău.

Un prim pas al parteneriatului va fi stabilirea și îmbunătățirea condițiilor economice și juridice pentru funcționarea eficientă a mediului de afaceri, reieșind din interesul reciproc pentru dezvoltarea potențialului economic al municipiului, precum și crearea unui sistem eficient de parteneriat public-privat, în vederea creșterii competitivității și a atracției investiționale a Chișinăului.

Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că actuala administrație a municipiului Chișinău are ca prioritare îmbunătățirea condițiilor pentru atragerea investiţiilor în oraș şi crearea a noi locuri de muncă.

,,În Chişinău activează circa 65 % din agenţii economici înregistraţi în Republica Moldova. Astfel, iniţiativa comună vine să promoveze producătorii autohtoni şi serviciile oferite de aceştia. De asemenea, în baza cooperării dintre Primărie și CCI, au fost organizate evenimentele dedicate Târgului de Crăciun şi a Expoziţiei Naţionale ,,Fabricat în Moldova". Am elaborat mai multe evenimente comune unde vom promova cultura noastră, dar şi agenţii economici. Aici mă refer la - Zilele Chişinăului în alte capitale ale lumii. În parteneriat ne propunem să organizăm Târgul de Paşti, iar în octombrie, curent, intenţionăm să organizăm Forumul Investiţional la Chişinău", a menţionat primarul general.

La rândul său, Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie, a ținut să remarce că agenda CCI va fi ajustă la agenda locală de business pentru a contribui la creşterea competitivităţii agenţilor economici din Chişinău şi a crea un climat investițional favorabil. Totodată, CCI va organiza instruiri pentru funcționarii din Primărie pe domenii de activitate şi va promova învăţământul dual în cadrul întreprinderilor municipale.

Menţionăm că peste 500 de agenţi economici din municipiul Chişinău sunt membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.