Continuă amenajarea zonelor verzi din capitală: au început lucrările privind reabilitarea scuarului din strada Bucuriei

   2807

Primăria municipiului Chişinău informează că luni, 03 februarie 2020, au început lucrările de reabilitare a scuarului din strada Bucuriei, sectorul Buiucani. Proiectul de amenajare prevede reparația trotuarelor și a aleilor pietonale, reabilitarea spațiilor verzi, dotate cu sistem de irigare și înlocuirea mobilierului urban. De asemenea, în zonă vor fi amenajate piste pentru bicicliști, iar în centrul scuarului va fi construită o fântână arteziană.

Totodată, în scopul fluidizării traficului, va fi redeschisă strada Bucuriei, în perimetrul sediului Inspectoratului Național de Investigații al MAI, cu amenajarea teritoriului din fața clădirii instituției nominalizate, inclusiv organizarea locurilor pentru parcare.

Primarul general, Ion Ceban, a apreciat inițiativa Preturii Buiucani de amenajare a unei noi zone verzi în sector, pentru a putea oferi cetățenilor cât mai multe spații de agrement. „Ne propunem să renovăm și să amenajăm mai multe parcuri și scuaruri, astfel dorim să aducem la viață zonele verzi ale orașului", a declarat primarul general.  

Scuarul din str. Bucuriei are o suprafață de 1,5 hectare, iar lucrările de amenajare urmează să fie finalizate până la 1 iunie 2020.