Primăria Chișinău va beneficia de suportul administrației regiunii Sankt Petersburg pentru implementarea proiectelor de modernizare a capitalei

   2552

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu guvernatorul regiunii Sankt Petersburg, Alexandr Beglov. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind perspectivele de dezvoltare a relațiilor de colaborare dintre Chișinău și Sankt Petersburg. Alexandr Beglov s-a arătat deschis în a lansa parteneriate între cele două municipii pe diferite domenii de dezvoltare.

În cadrul discuţiilor, Primarul de Chișinău i-a comunicat guvernatorului Sankt Petersburgului că își dorește o cooperare bazată pe preluarea de bune practici și schimb de experiență, referindu-se la semnarea unui Acord de dezvoltare pe mai multe domenii de activitate. „Sunt bucuros că există o deschidere din partea conducerii Sankt - Petersburgului, astfel vom putea realiza mai multe proiecte pentru modernizarea Chișinăului", a menţionat primarul general, Ion Ceban.

Guvernatorul Sankt Petersburgului s-a oferit să sprijine Primăria Chișinău în implementarea proiectelor de modernizare urbană. ,,Pentru noi relaţiile de cooperare cu Republica Moldova sunt foarte importante, bazate pe încredere şi prietenie. Începând de astăzi vom dezvolta relaţiile noastre nu doar cu UTA Găgăuzia, dar şi cu municipiul Chişinău", a spus Alexandr Beglov.

Cei doi edili au stabilit să colaboreze, în deosebi în ceea ce privește asistența la elaborarea planului general urbanistic și a altor documente cu caracter strategic pentru municipiul Chișinău. Astfel, în luna februarie, curent, o delegație formată din specialiști pe diferite domenii din Sankt Petersburg va vizita Chișinăul pentru a acorda suport și expertiză în acest sens.

Primarul general, Ion Ceban, i-a mulțumit lui Alexandr Beglov, pentru deschiderea spre colaborare și l-a invitat într-o vizită oficială la Chișinău.