Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Asigurarea calității procesului educaţional în municipiul Chişinău

   3251

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, s-a întâlnit miercuri, 22 ianuarie, cu reprezentanţii Direcţiei generale educaţie tineret şi sport şi managerii direcţiilor sectoriale din capitală unde au fost prezentate rapoarte privind realizările obținute în anul 2019 şi planurile de activitate pentru anul curent.

În cadrul discuțiilor au fost abordate cele mai stringente probleme cu care se confruntă domeniul educaţional din capitală printre care: plecarea masivă a copiilor peste hotare împreună cu părinţii, colectările ilicite de bani, lipsa transparenţei în domeniul achiziţiilor, neasigurarea cu apă potabilă calitativă la robinet în unele instituţii de învăţământ, precum și nerespectarea meniurilor aprobate pentru alimentația copiilor.

Astfel, Direcția generală educaţie tineret şi sport urmează ca în termen de10 zile să prezinte un plan de acţiuni pentru soluționarea problemelor identificate, inclusiv elaborarea obiectivelor pentru dezvoltarea serviciilor educaţionale în municipiul Chişinău.

Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că este important ca orice acţiune planificată și realizată în instituţiile de învăţământ municipal, să aibă şi un impact pozitiv asupra copiilor. ,,Pentru noi contează ca elevii să înveţe într-un mediu favorabil. Totodată, atât copiii cât şi cadrele didactice trebuie să dispună de condiţii bune în instituţiile unde activează", a subliniat edilul capitalei.

O atenţie sporită va fi acordată în anul 2020 transparenţei procesului de organizare și desfăşurare a achiziţiilor publice, îmbunătăţirea condiţiilor pentru copii în taberele de odihnă şi formarea profesională a cadrelor didactice pentru a beneficia de rezultate şcolare.

La rândul său, viceprimarul responsabil de domeniile educaţie, cultură, tineret şi sport, Angela Cutasevici a reiterat că municipalitatea va acorda sprijinul necesar pentru a îmbunătăţi condițiile din instituțiile de educație de nivel primar și secundar din capitală. „Trebuie să optimizăm procesul educativ în aşa fel ca să obținem performanţe la acest capitol," a menţionat viceprimarul capitalei.