Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Reacția Primăriei municipiului Chișinău la manipulările apărute în mass media, referitor la Aprobarea Acordului adițional de colaborare cu Primăria București

Reacția Primăriei municipiului Chișinău la manipulările apărute în mass media, referitor la Aprobarea Acordului adițional de colaborare cu Primăria București

   2396

Primăria municipiului Chișinău face precizări în legătură cu speculațiile apărute în spațiul public, privind aprobarea, la 15 ianuarie, curent a Acordului adițional de colaborare la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 04.11.1999.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului municipal Chișinău, desfășurată la 15 ianuarie a.c., a fost aprobat (nu semnat), cu majoritatea voturilor consilierilor prezenți Acordul adițional de colaborare între municipiul Chișinău și București.

Reprezentanții Consiliului General al municipiului București care au asistat la ședința comună au participat în calitate de oaspeți, dar potrivit declarațiilor acestora sunt disponibili să aprobe acordul respectiv în Consiliul general. Vizita delegației române la Chișinău a fost prilejuită de evenimentele culturale dedicate celei de-a 170-a aniversări de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.   

Declarații în acest sens a fost făcute luni, de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

În context, edilul capitalei a solicitat surselor mass media care au publicat știri privind semnarea Acordului adițional de colaborare între Chișinău și București să dezmintă informațiile false.

„Nu voi tolera manipularea nerușinată din partea unor jurnaliști. Evenimentul a fost public, nu s-a desfășurat pe ascuns, doar că sunt unele proceduri care necesită respectate. Presa a avut acces la ședința comună, dar constat că unii jurnaliști, intenționat sau nu, au dezinformat cetățenii", a menționat Ion Ceban.

Primarul general al capitalei a reiterat faptul că administrația Chișinăului rămâne în continuare deschisă spre colaborare cu autoritățile municipiului București, fiind recunoscătoare pentru proiectele aflate în desfășurare.

„Regret că unii foști conducători ai capitalei n-au dezvoltat, de-a lungul timpului relațiile cu partea română. Noi vom demonstra că putem avea parteneriate și cu alte orașe din România, in pofida unor situații artificiale, create intenționat de cineva".

De menționat că după aprobare de către CMC, Acordul adițional de colaborare la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 04.11.199, urmează a fi transmis pre aprobare, conform procedurilor, Consiliului general al municipiului București, după care, documentul va fi semnat de primarii celor două municipalități. 

Copia deciziei cu privire la aprobarea Acordului adițional de colaborare la Protocolul de Înfrățire, a fost transmisă în adresa Ministerului de Externe și Integrării Europene pentru expedierea pe cale diplomatică către Consiliului General al municipiului București.