Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Terenul de joacă din sectorul Râşcani urmează să fie restabilit de către firma de construcţie care l-a demontat

   2158

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat restabilirea locului de joacă pentru copii din sectorul Râșcani, de către agentul economic, care l-a demontat. Subiectul respectiv a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative de la Primărie, iar edilul capitalei a dat asigurări că pe terenul respectiv nu va fi construit niciun bloc de locuințe, subliniind totodată că ilegalitățile în domeniul construcțiilor din municipiu nu vor mai fi tolerate.

„Este grav ceea ce se întâmplă acum în oraş. Văd că unii constructori nu au frică nici de autorităţi, nici de poliţie, nici de lege", a spus primarul general. Ion Ceban a solicitat evaluarea activității respectivului agent economic, precum și dacă operatorul dispune de acte permisive pentru construcție.

În context, e de menționat că pe parcursul zilei de luni, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, s-a întâlnit cu agentul economic, care a informat că deține în proprietate terenul din strada Florilor 32/2 din anul 2006. Totodată, acesta a spus că intenționează să reconstruiască o fostă instituţie medicală aflată în preajmă și că nu are de gând să ridice acolo vreun bloc multietajat.

În urma discuţiilor cu autoritățile locale, s-a convenit sistarea oricăror lucrări de construcţie şi de evacuare a terenului de joacă, până la identificarea soluţiilor pentru depășirea problemei apărute.