Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Corul de copii „Vocile Primăverii" - la 40 de ani de activitate

   2735

Viceprimarul Angela Cutasevici a felicitat Corul de copii „Vocile Primăverii", de la LT „Ion Creangă", cu prilejul celor 4 decenii de activitate. În cadrul concertului aniversar, organizat la Sala cu Orgă, a fost omagiat și fondatorul colectivului, maestrul Ștefan Andronic, ajuns la cea de-a 80-a aniversare.

În cuvântul său de salut din cadrul evenimentului, Viceprimarul a menționat despre rezultatele remarcabile ale colectivului de copii și ale echipei, care au dus bunul nume al țării peste hotare, devenind un model clasic de colectiv coral profesionist, format din elevi.

Totodată, Angela Cutasevici a remarcat contribuția distinsului dirijor și profesor, Ștefan Andronic, Maestru Emerit în Artă și Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii", care, acum 4 decenii, a schimbat percepția despre cor și muzică, readucând în scenă colindele strămoșești și plasând la loc de onoare muzica clasică universală, împletită armonios cu opere ale clasicilor naționali.

În realizarea concertului, o deosebită contribuție a avut-o prim-dirijorul Mădălina Ganea, director adjunct profil muzical-coral, și dirijorul second, Diana Efros. Corala a fost acompaniată de Ludmila Tîrșu-Bejenari.