Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Salubrizarea curților de bloc din municipiul Chișinău realizată în volum de 98 la sută

   1546

Primăria Capitalei informează că pe parcursul săptămânii trecute, serviciile municipale de profil au evacuat circa 250 curse de deșeuri menajere și vegetale din sectoarele capitalei. Astfel, salubrizarea curților de bloc din municipiul Chișinău este realizată în volum de peste 98 la sută din necesar.

Un raport în acest sens a fost prezentat luni la ședința operativă a Primăriei, de către Ghenadie Dubița, șef adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare. Zilnic la salubrizarea curţilor de blocuri au fost antrenaţi peste 380 de muncitori şi 28 de unităţi de tehnică, iar din totalul de 1100 curți de bloc, gestionate de municipalitate, 1074 deja au fost salubrizate.

Pe parcursul săptămânii curente, operatorii de salubrizare vor interveni la evacuarea  frunzişului din sectoarele private şi zonele industriale Vatra şi Mesager.

În context, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a solicitat subdiviziunilor responsabile să intensifice lucrările de salubrizare şi în zonele verzi ale capitalei, inclusiv în Parcul „Valea Trandafirilor". De asemenea, edilul a cerut preturilor de sector să definitiveze schemele zonelor de intervenție a agenţilor economici, pe terenurile aflate în gestiune. „Cei care nu-şi vor salubriza teritoriile adiacente, vor fi sancţionaţi administrativ", a menționat Ilie Ceban.