Redeschiderea grădiniței nr. 166 din sectorul Buiucani

   3301

Primăria municipiului Chișinău informează că săptămâna viitoare va fi redeschisă grădinița nr. 166 din str. N. Costin, 63/3, cu 13 grupe de copii și 260 de locuri.   

Edificiul instituției de educație timpurie (IET) a fost reconstruit în baza unui parteneriat public-privat,  pentru a răspunde numărului mare de solicitări privind încadrarea copiilor în grădinițe. Proiectul a  constat în reabilitarea sediului, amenajarea teritoriului, a pavilioanelor și a terenului de joacă pentru copii, dar și un gard nou. Lucrările de reconstrucție și amenajare au fost executate în perioada: februarie-noiembrie 2019.

Pentru redeschiderea IET nr. 166, în buget au fost prevăzuți 7,5 milioane lei, pentru achiziționarea de mobilier și utilaj. Procesul de înscriere pentru locuri la grădiniță a fost organizat prin intermediul portalului „www.egradinița.md".

Agentul economic și-a asumat executarea în totalitate a lucrărilor de modernizare, în valoare de 20 milioane lei, iar după redeschidere, grădinița își va păstra statutul de instituție publică. (În schimb, municipalitatea a dat în arendă un teren pentru construcții, pe un termen de 49 de ani, pe str. Colina Pușkin.)

Clădirea grădiniței era în stare avariată din anul 2006, anterior aceasta fiind dată în locaţiune unei instituții de învățământ private.