Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pachetul de amendamente care va reglementa situația în domeniul construcțiilor din capitală, a fost votat în două lecturi de către Parlament

   2084

Astăzi în Parlament a fost votat în două lecturi pachetul de amendamente pentru modificarea legislației din domeniul construcțiilor. Odată întrat în vigoare, proiectul va permite acordarea de împuterniciri suplimentare Administrației Publice Locale Chișinău vizavi de controlul eliberării actelor permisive în domeniu.

Modificările operate vin să sporească capacitatea autorităților locale în sensul emiterii actelor permisive în domeniu și controlului asupra procesului de construcție.

Noile modificări fortifică respectarea prevederilor Planului Urbanistic General și a Regulamentului Local de Urbanism și vin să elimine eliberarea tacită a autorizației de construcție, precum și posibilitatea de începere a construcției doar în baza certificatului de urbanism.

Pachetului de amendamente votat astăzi, a fost elaborat în baza recomandărilor primarului general, anterior, vicepreședinte al Parlamentului, Ion Ceban.

Edilul capitalei a ținut să mulțumească pentru susținere Guvernului, Parlamentului și tuturor actorilor implicați nemijlocit în adoptarea acestui proiect, atât de necesar pentru stoparea ilegalităților în domeniul construcțiilor din capitală. „Odată cu aprobarea acestor modificări la  legislația din domeniul construcțiilor, vor fi stopate ilegalitățile în acest domeniu, care au avut loc până în prezent în capitală", a menționat primarul.