Cadouri din partea Administraţiei Publice Locale Chişinău cu prilejul sărbătorilor de iarnă, pentru copiii din grădiniţe

   3094

Peste 30 mii de copii de la grădinițele din capitală vor primi cadouri la matineele de Crăciun și Anul Nou, oferite de Primăria Chișinău.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a dispus ca micuții să beneficieze gratuit de cadouri, în scopul asigurării bunei organizări și desfășurări a acțiunilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă, în cadrul instituțiilor de educație timpurie.

Mijloacele financiare în acest scop au fost identificate din economiile înregistrate la capitolul „alimentația copiilor", în bugetul pentru anul 2019 și au fost achiziționate 30825 de cadouri, în valoare de 719 mii lei. Precizăm că economiile pentru alimentație s-au format în rezultatul absenței copiilor la grădinițe, deci nu au afectat calitatea meniurilor celor mici.  

Loturile de cadouri pentru matineele copiilor vor fi achiziționate de la diverși agenți economici. Dulciurile vor fi distribuite instituțiilor preşcolare până pe data de 20 decembrie 2019.

Astfel, pentru sectorul Botanica sunt prevăzute cadouri pentru 8070 copii, Râșcani - 7021 copii, Ciocana - 6016 copii, Buiucani - 5205 copii și sectorul Centru - 4513 copii. Toate cadourile sunt însoțite de certificate de conformitate.

Edilul capitalei, Ion Ceban, îndeamnă primarii din suburbii să identifice soluții similare, pentru a oferi cadouri picilor de la grădinițe, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.