Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Soluții pentru problemele locatarilor din vecinătatea șantierului din bd. Mircea cel Bătrân 13/2

   2162

Primăria Chișinău informează că autoritățile publice locale se vor implica pentru depășirea situației de conflict dintre locuitorii din vecinătatea șantierului din bd. Mircea cel Bătrân 13/2, sectorul Ciocana, prin anularea actelor permisive pentru construcție.

Un grup de locatari din preajma construcției au venit vineri în ședința Consiliului municipal Chișinău, solicitând rezolvarea problemei: refacerea drumului public, distrus de constructori în perioada săpăturilor pentru groapa de fundație, precum și anularea documentelor permisive, pentru viitorul imobil, care se prevede a fi cu un număr mai mare de apartamente anunțat inițial, contrar documentelor de proiect emise.  

În context, Primarul general, Ion Ceban, a dispus subdiviziunilor de profil perfectarea actelor necesare, pentru ca până la sfârșitul zilei, să fie semnată dispoziția de anulare a tuturor actelor permisive pentru construcția din bd. Mircea cel Bătrân 13/2. De asemenea, edilul capitalei a făcut un apel către organele de drept: Procuratura, Centrul național Anticorupție și Ministerul Afacerilor Interne, de a se autosesiza pe cazul enunțat.

Totodată, primarul capitalei a dispus ca Direcția generală transport public și căi de comunicație să repare drumul de acces către blocurile din bd. Mircea cel Bătrân, 13.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi, Ion Ceban a avut o întâlnire cu un grup de locatari, care au investit într-un complex locativ din str. Ginta Latină, construcție stopată ca urmare a unui litigiu aflat în instanța de judecată. Și în acest caz, edilul capitalei a dispus subdiviziunilor responsabile să se implice pentru rezolvarea situației conflictuale.     

E de menționat că sâmbătă, conducerea municipalității va avea o întrevedere cu dezvoltatorii din construcții, unde vor fi atenționați referitor la legalitatea activității acestora pe teritoriul municipiului Chișinău.