Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban, în vizită la școala auxiliară nr.6 din capitală

   2361

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vizitat astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dezabilități, școala auxiliară nr. 6 pentru copii cu cerințe educaționale speciale din capitală. Primarul general a fost însoțit de un grup de responsabili ai subdiviziunilor municipale de profil.  

Edilii au asistat la un spectacol emoționant al copiilor din cadrul instituției, care au încercat să transmită un mesaj audienței, că deși sunt diferiți, sunt egali cu semenii lor.  

În context, Ion Ceban, a reiterat angajamentele municipalității de a continua elaborarea și implementarea politicilor sociale pentru toate categoriile de persoane cu nevoi speciale. „Acești copii sunt extraordinari și mi-au dat puterea și curajul să facem tot posibilul alături de colegii din Consiliul municipal Chișinău, ca să-i ajutăm să treacă la o casă nouă. Ei merită grija și susținerea noastră, de condiții bune de trai și o educație de calitate", a conchis primarul general.

De asemenea, edilul capitalei le-a mulţumit angajaţilor instituţiei pentru munca dificilă şi nobilă pe care o fac, pentru grija pe care le-o poartă copiilor instituţionalizaţi, încercând să le ofere tot sprijinul celor aflaţi în dificultate.

Școala auxiliară nr. 6, din sectorul Râșcani al capitalei a fost fondată în 1970. În prezent, instituția este frecventată de 81 elevi cerințe educaționale speciale.