Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Redeschiderea grădiniței nr. 198 din sectorul Ciocana

   2168

Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 2 decembrie 2019, ora 11:00, va avea loc deschiderea, după reparație capitală, a grădiniței-creșă nr. 198 din str. Igor Vieru, 5/2. În cadrul instituției preșcolare vor fi deschise 14 grupe de copii, inclusiv 3 grupe de creșă sau 320 de locuri pentru copii. Costul proiectului de reabilitare a imobilului IET, căreia i-a fost atribuit nr. 155, este de 14,4 milioane de lei.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi (27.11.2019) o decizie care prevede redeschiderea fostei grădinițe nr. 198, cu atribuirea numărului 155 și transmiterea sediului din str. Igor Vieru, 5/2 instituției redeschise. 

Procesul de reabilitare a grădiniței nominalizate a început în luna noiembrie 2018, cu lucrări de exterior: reparația acoperișului, schimbarea tâmplăriei și îngrădirea teritoriului instituției preșcolare. Costul acestor lucrări a fost de 2,7 milioane de lei.

De cealaltă parte, lucrările de reparație din interiorul clădirii au costat, conform contractului, 6, 8 milioane de lei. Alți 3 milioane de lei alocați de municipalitate pentru reabilitarea grădiniței-creșă, au fost utilizați pentru achiziționarea de mobilier și inventar specializat.

Redeschiderea grădiniței-creșă nr.198 a fost motivată de numărul mare de solicitări pentru servicii de educație preșcolară, în special pentru copii de 2 ani (drept urmare a modificărilor operate în Codul Educației). Totodată, în preajmă sunt amplasate mai multe blocuri de locuințe multietajate, iar oamenii de acolo vor necesita locuri în instituții preșcolare pentru copiii lor.

Amintim că până în anul 2018, imobilul din str. Igor Vieru, 5/2 a fost în folosința LT „Mihai Berezovschi".