Pagina oficială a Municipiului Chișinău

3 viceprimari ai capitalei au obținut votul Consiliului municipal pentru a accede în funcție

   2819

Primăria municipiului Chișinău informează că 3 viceprimari ai capitalei: Ilie Ceban, Angela Cutasevici și Inga Ionesii, au obținut astăzi, 27 noiembrie 2019, votul majorității în Consiliul municipal Chișinău, pentru a accede în funcție.  

Amintim că Victor Chironda, urbanist - viceprimar pe domeniul dezvoltării urbane, a fost desemnat în funcție de Consiliu în cadrul ședinței din 20 noiembrie, iar cei trei candidați votați miercuri, vor fi responsabili de următoarele domenii: Ilie Ceban, avocat, magistru în drept - viceprimar pe domeniul juridic, Inga Ionesii, Ambasador al Republici Moldova în Estonia - viceprimar pe domeniul investiții și economie și  Angela Cutasevici, ex-Secretar de Stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării - viceprimar pe domeniul social și în special pe domeniul educației.  

Primarul general a ținut să mulțumească deliberativului local pentru susținerea acordată prin vot, astfel ca noii viceprimari să-și poată începe mandatul. De asemenea, Ion Ceban a declarat că viceprimarii aleșii în actuala ședință sunt persoane de încredere, au fost selectate pe bază de meritocrație, profesionalism și pentru competențele de care dispun. „Am deplină încredere în aceste persoane și le mulțumesc că au acceptat funcțiile. Pentru că este și o provocare pentru ei că au acceptat să fie viceprimari", a menționat primarul.  

În context, edilul capitalei le-a urat succes noilor viceprimari, chemându-i să fie receptivi față de consilierii municipali, față de conducătorii de subdiviziuni și întreprinderi municipale, dar și față de fiecare cetățean al municipiului Chișinău, care se adresează pe domeniile de competență ale viceprimarilor de ramură, în  condițiile când în capitală există destule probleme care necesită soluționare.