Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Construcțiile din oraș, în vizorul autorităților municipale

   2200

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a dispus verificarea șantierelor de construcție problematice din Chișinău, ce nu corespund normelor legale în vigoare, precum și implicare din partea responsabililor din cadrul administrației publice locale, pentru aducerea acestora la limitele legale. Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, edilul capitalei s-a referit la anumite obiective problematice aflate în stare de șantier din sectorul Buiucani. Despre aceste șantiere a raportat pretorul de Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Responsabilul vizat a precizat că municipalitatea a sistat recent activitatea a 2 șantiere din Calea Ieșilor, în baza lipsei documentației permisive. La una dintre adrese, terenul a fost readus la starea inițială, pentru ca în perioada următoare să fie amenajat un scuar.

Primarul general i-a fixat un termen de o săptămână pretorului sectorului Buiucani, pentru a veni cu soluții legale referitor la construcțiile neautorizate din sector. „Toate deciziile trebuie să fie luate în strictă concordanță cu legislația, iar haosul din construcții care a existat până în prezent să fie eliminat", a subliniat Ion Ceban.

La rândul său, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc a precizat că pentru unele șantiere de construcție abandonate de mai mult timp, urmează să fie identificate soluții pentru revalorificarea terenului, precum edificarea de către municipalitate a unor proiecte de menire social - culturală (grădinițe, terenuri de sport), în condițiile când, deja au fost începute lucrările de fundație.

Primarul general a dispus ca și ceilalți pretori de sector să prezinte săptămânal, rapoarte la a subiectul construcții ilegale, cu specificarea acțiunilor întreprinse pe adresele problematice, iar toate intervențiile responsabililor vizați să fie coordonate cu viceprimarul pe domeniul dezvoltării urbane, Victor Chironda.