Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Disponibilizarea pretorilor și a vicepretorilor de sector și numirea acestora în funcție pe un termen de 3 luni

   2001

Primăria municipiului Chișinău informează că pretorii și vicepretorii de sector au fost disponibilizați în legătură validarea mandatului noului Primar General al municipiului Chișinău și expirarea mandatului pentru care au fost numiți în funcție funcționarii nominalizați și repuși în funcție, pe un termen de 3 luni. Dispoziții în acest sens au fost semnate recent de edilul capitalei, Ion Ceban.

Primarul a precizat în cadrul ședinței operative săptămânale, că reconfirmarea în funcție a celor 5 pretori de sector, pe o perioadă de 3 luni este condiționată de exercitarea cu succes a atribuțiilor responsabililor vizați pe durata sezonului de iarnă, după care urmează a fi angajați pentru întregul mandat. „Oamenii s-au săturat să audă cuvinte, planuri și proiecte frumoase doar puse pe hârtie, de aceea nu voi admite și tolera neprofesionalismul unor funcționari. Voi solicita în continuare luare de atitudine pe fiecare problemă apărută. Este în interesul Dumneavoastră să faceți față bine acestor provocări și știu că puteți, dacă depuneți efort", a subliniat Ion Ceban.     

În context, primarul general a mai informat că fostul pretor al sectorului Ciocana, Galina Bostan și fostul pretor de Botanica, Oleg Rațoi, au fost demiși, deși au fost restabiliți în funcții de către instanța de judecată. Totodată, edilul a precizat că toate acțiunile sunt și vor fi luate în limitele legale.