Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Campanie de sensibilizare în vederea promovării capacităților copiilor cu necesități speciale

   1907

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi este lansată o campanie de sensibilizare privind promovarea abilităților copiilor cu necesități speciale. Acțiunea este inițiată de către Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului (DMPDC), iar în cadrul  campaniei vor participa copiii din serviciile sociale/centrele comunitare, centrele de plasament și centrele de zi din capitală.

Lansarea campaniei are drept scop sensibilizarea opiniei publice vizavi de existența persoanelor cu dezabilități, integrarea lor în comunitate, socializare, promovarea talentelor prin implicarea copiilor, tinerilor și familiilor în activități educativ-artistice, precum și în contextul marcării în luna decembrie, a Zilei Internaționale a Copiilor cu Dezabilități.

În pofida nevoilor speciale pe care le au, acești copii, ca și toți semenii lor, au visuri, năzuințe și capacități deosebite, pe care doresc să le pună în valoare. Prin urmare, în perioada 25 noiembrie - 9 decembrie 2019, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului desfășoară o campanie de sensibilizare pentru promovarea talentelor copiilor cu dezabilități.

Astfel, pe parcursul a două săptămâni, beneficiarii DMPDC vor fi implicați în diverse activități educativ-culturale, master - clasuri, flash - mob-uri, expoziții de lucrări, unde se va pune accent pe:

-        promovarea și dezvoltarea abilităților copiilor și tinerilor cu dezabilități;
-        respectarea drepturilor persoanelor cu dezabilități;
-        prevenirea discriminării persoanelor cu necesități speciale;
-        punerea în valoare a talentelor persoanelor cu dezabilități: artă decorativă și plastică, interpretare muzicală, teatru și coreografie;
-        stimularea creativităţii, expresivităţii artistice.

Campania se va încheia pe data de 3 decembrie, cu o activitate de totalizare, unde DMPDC va marca Ziua Internațională a Copiilor cu Dezabilități.