Demolarea gardului protecție de la șantierul de construcții din Calea Ieșilor, 55, sectorul Buiucani

   2257

Primăria municipiului Chişinău informează că marți, 19 noiembrie 2019 a început demolarea gardului de protecție, amplasat pe domeniu public, din jurul unui șantier de construcții din Calea Ieșilor, 55. Îngrădirea ocupă o suprafață de cca 700 m², iar șantierul este de mai mult timp abandonat, deoarece actele permisive pentru construcție sunt expirate.

La fața locului a fost prezent primarul general, Ion Ceban, reprezentanții Preturii de sector și ai subdiviziunilor municipale de profil.

Primarul general al capitalei a declarat că municipalitatea intervine în acest caz pentru a elibera, de construcții, o zonă verde, din preajma Parcului „La Izvor". „În calitate de edil nu voi mai tolera abuzurile din construcții. Lucrurile trebuie schimbate în oraș și vom începe cu această adresă, unde urma să fie edificată o construcție contrar legii și în detrimentul infrastructurii urbei, dar și a cetățenilor din cartierele învecinate". 

Demontarea gardului de protecție și astuparea gropii de fundație pe adresa Calea Ieșilor, 55 este executată de serviciile municipale de profil, la solicitarea Preturii de sector și va dura 3 zile. Ulterior va fi reamenajată zona verde.

În context, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc a precizat că au fost recepționate solicitări din partea cetățeniilor de evacuare a șantierului de construcție în această zonă, iar la solicitarea preturii de sector, beneficiarii construcției au refuzat să demonteze benevol gardul de protecție și să reamenajeze spațiul utilizat.

Edilul capitalei, Ion Ceban a ținut să remarce că în perioada următoare va avea o întâlnire cu dezvoltatorii imobiliari pentru a discuta mai multe idei și proiecte cu privire la dezvoltarea infrastructurii orașului. „Toate deciziile trebuie luate conform normelor legale", a specificat primarul.

E de menționat că administrația capitalei își propune să intervină și pe alte adrese din oraș unde sunt semnalate abateri de la normele în construcții.