Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evoluția lucrărilor de reparație curentă a străzilor din capitală

   1796

Primăria municipiului Chişinău informează că în prezent sunt finalizate lucrările de reabilitare a străzilor: Studenților, str. C. Vârnav, str. N. Zelinski, drumul de acces din Piața Unirii Principatelor 1-3, precum și a trotuarului din str. Băcioii Noi. Totodată, sunt în lucru următoarele artere: Socoleni, str. Doina și intersecția Calea Orheiului - str. Studenților. Lucrările de referință, privind asfaltarea străzilor și a trotuarelor, fac parte din Programul municipal de reabilitare a infrastructurii rutiere pentru anul 2019.

O informație în acest sens a fost prezentată în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 21 octombrie a.c., de către Marcel Zastînceanu, șef al Î.M. „Exdrupo".

Termenul de reabilitare a drumurilor prevăzute în Programul pentru anul curent a fost extins până la finele lunii octombrie. Lucrările sunt executate de către Î.M. „Regia Exdrupo" și constau în frezarea și asfaltarea integrală a stratului de uzură, precum și reabilitarea trotuarelor și a bordurilor.

E de menționat că în perioada iunie - septembrie, a.c., au fost reabilitate străzile V. Scutari, str. Ialoveni, str. E. Coca, bd. Traian și str. P. Rareș.

Amintim că în anul curent, municipalitatea a planificat reabilitarea a 10 străzi, cu un volum de 83 mii m², iar în acest sens, în bugetul municipal au fost prevăzuți 36 milioane de lei.