Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea Campaniei de salubrizare de toamnă 2019 în municipiul Chișinău

   2356

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute (15-20 octombrie 2019), serviciile municipale specializate și preturile de sector au participat la campania de salubrizare de toamnă cu cca 1200 persoane zilnic, fiind lichidate 22 de gunoiști stihinice, evacuate peste 300 curse de deșeuri menajere și vegetale din sectoarele orașului. De asemenea, au fost salubrizate cca 90 ha de spații verzi: scuaruri și alei, iar 3700 metri pătrați de suprafață au fost amenajați cu gazon.

Totodată, în perioada de referință au fost întocmite 21 procese verbale agenților economici, conform art. 181, Cod Contravențional, pentru lipsa de implicare la salubrizarea teritoriului administrat, iar preturile de sector au înmânat 166 de prescripții pentru neconformare.

În context, e de menționat că pe 17 octombrie, a.c., a fost organizată o amplă acțiune de masă, în vederea salubrizării albiei râului Bâc, pe străzile Calea Basarabiei și Varnița, cu participarea a cca 1000 de persoane, elevi și studenți de la școlile profesional-tehnice.

Pe parcursul săptămânii curente, vor continua lucrările de salubrizare a teritoriului în sectoarele capitalei, precum și pe Calea Basarabiei, pe str. Grădina Botanică, Vadul lui Vodă, N. Milescu - Spătaru și str. M. Sadoveanu, în vederea curățării teritoriului de vegetația crescută necontrolat.

Primarul general interimar, Adrian Talmaci, a făcut apel către pretorii de sector, vizavi de lucrul agenților constatatori din preturi la fața locului, pentru informarea a cât mai mulți cetățeni, agenți economici și conducători de instituții, în vederea participării active la colectarea frunzișului și deșeurilor menajere de pe teritoriile aflate în gestiune sau proprietate.