Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Finalizarea lucrărilor de amenajare a 2 spații publice din sectorul Ciocana: scuarurile din str. M. Drăgan și cel din bd. Mircea cel Bătrân 29

   2327

Primăria municipiului Chișinău informează că au fost finalizate lucrările de amenajare a celor două spații publice din sectorul Ciocana - din str. Maria Drăgan și bd. Mircea cel Bătrân 29, proiecte începute vara trecută.

Spațiul public din str. Maria Drăgan, cu viziune panoramică asupra orașului, are o suprafață de 1,2 ha. Proiectul a prevăzut amenajarea cu pavaj a întregii suprafețe a zonei de agrement și instalarea unei balustrade, pe o lungime de 200m. Totodată a fost amenajată zona pietonală, spațiile verzi cu gazon, iluminatul public, precum și mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea, scuarul dispune de parcări auto și două locuri de joacă pentru copii. Suplimentar proiectului inițial, lângă balustradă au fost instalate 3 binocluri stradale, la o distanță de 20 metri unul de altul, pentru ca vizitatorii să poată contempla priveliștea orașului, atât pe timp de zi, cât și de seară.  

Costul lucrărilor este de 3 milioane de lei, plus amenajarea binoclurilor, încă 240 mii lei.

Referitor la cel de-al doilea spațiu public amenajat în sector - scuarul din str. M. cel Bătrân 29, cu suprafața de 0,9 ha, aici au fost amenajate alei pietonale, a fost instalat pavaj și semănat gazon. De asemenea a fost amenajat iluminat public decorativ și mobilier urban, precum și un teren de joacă pentru copii.

Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 mil. lei. Teritoriul respectiv a fost transformat în spațiu public după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Menționăm că amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online.

Autoritățile administrației publice locale Chișinău îndeamnă locuitorii orașului și oaspeții capitalei să folosească cu acuratețe bunurile publice nou instalate, pentru ca acestea să fie utile vizitatorilor cât mai mult timp.