Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea tronsonului de drum str. Alba Iulia, 77 - str. Tudor Vladimirescu (or. Durlești)

   2464

Primăria municipiului Chişinău informează că drumul de acces care face legătura dintre str. Alba Iulia, 77, sectorul Buiucani și str. Tudor Vladimirescu, or. Durlești, cu lungimea de 1 km, va fi reabilitat.

Porțiunea de drum va fi renovată etapizat. In prima fază sunt prevăzute lucrări de asfaltare și amenajare a trotuarelor pe o porțiune de 500 m (cu lățimea părții carosabile de 6 m), după care va fi reparată porțiunea de 800 de metri și lățimea de 9 metri. De asemenea, pe o parte a străzii va fi amenajat trotuar cu lățimea de 1,5 - 2 m.

În prezent se intervine la fundația drumului, iar în paralel se lucrează la instalarea bordurilor.

Segmentul de drum: str. Alba Iulia, 77, sectorul Buiucani - str. Tudor Vladimirescu, or. Durlești, va fi reabilitat de către un dezvoltator în construcții, care a edificat blocuri de locuințe în preajmă, investind și în infrastructură. De asemenea, agentul economic va amenaja un colector de evacuare a apelor pluviale din zonă.

Costul total al lucrărilor pentru cele două obiective este de circa 8 mil. lei.

E de menționat că același agent economic a reabilitat recent și strada Ion Buzdugan, care intersectează tronsonul de drum menționat.

În 2018, municipalitatea a reabilitat luminatul public pe respectivul sector de stradă.