Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întâlnire cu copiii rămaşi fără ocrotire părintească care vor merge în clasa I-a

   2175

Primăria municipiului Chişinău a organizat astăzi tradiţionala întâlnire a reprezentanţilor autorităţilor publice locale cu copiii rămaşi fără îngrijire părintească, care vor merge la 1 septembrie în clasa I-a.

Edilul capitalei, Adrian Talmaci, alături de consilieri municipali, manageri ai subdiviziunilor structurale, ONG-uri de profil și asistenți parentali le-a urat celor 15 copii să pășească cu entuziasm și ambiție pe tărâmurile cunoștințelor, pentru a obține cele mai bune rezultate, asigurându-i în continuare de sprijinul municipalității.

În cadrul evenimentului festiv, viitorii elevi au primit cadouri, ghiozdane și rechizite școlărești. Sărbătoarea micuților s-a încheiat cu vizita la un local pentru copii din capitală.

De menţionat că în acest an copiii din 280 familii cu statut de tutore / curatelă au beneficiat, către noul an de studii de ajutoare unice, în valoare de 700 - 4000 lei.

În prezent, la evidenţa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului sunt 1848 de copii rămaşi fără îngrijire părintească. Din numărul acestora 437 au statut de copii orfani, 918 - în serviciul de tutelă / curatelă, 32 - în servicii de protecţie de tip familial și 461 de copii se află în servicii de tip rezidenţial.