Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar, Adrian Talmaci a întreprins o vizită la Piața Centrală

   2082

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, alături de consilieri municipali, reprezentanți ai subdiviziunilor structurale și ai poliției capitalei, a întreprins astăzi o vizită de documentare la Piața Centrală.

Reprezentanții Primăriei au ținut să se informeze despre condițiile de activitate din cadrul întreprinderii municipale pe perioada verii, salubrizarea teritoriului adiacent, precum și despre acțiunile de combatere a comerțului neautorizat din preajma zonei pieței.

Astfel, administrația Î.M. „Piața Centrală" a informat despre măsurile întreprinse în ultima perioadă menite să rezolve problemele semnalate de vizitatori. S-au strămutat de pe aleea centrală o serie de mese pentru a ușura accesul cumpărătorilor în zonele de comerț și a intervenției serviciilor de urgență. Începerea lucrărilor de reconstrucție a unor sectoare de mese adiționale și crearea locurilor în spațiile libere zonei de comerț.   

În context, Adrian Talmaci a dispus evacuarea gheretelor neautorizate din preajma pieței, pentru crearea locurilor de parcare auto, precum și amenajarea de spații noi pentru serviciile de salubrizare din cadrul întreprinderii municipale.

De asemenea, Primarul general interimar a vizitat și târgul școlăresc amenajat în preajma Pieței Centrale, pe str. Mitropolit Varlaam, tronsonul str. Armenească - str. Bulgară", deschis la inițiativa conducerii întreprinderii municipale.

La iarmarocul de profil, locuitorii capitalei vor avea posibilitatea de a achiziționa rechizite școlare, vestimentație, ghiozdane și alte mărfuri pentru elevi.