Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea spațiului public reabilitat în orașul Cernuăți, Ucraina, în contextul Proiectul trilateral Mannheim - Chișinău - Cernăuți

   1752

În perioada 1-4 august, a.c., o delegație a Primăriei municipiului Chișinău a participat la evenimentul de inaugurare a spațiului public reabilitat în orașul Cernuăți, Ucraina, în contextul Proiectul trilateral Mannheim - Chișinău - Cernăuți „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul" (2017-2019). Inițiativa este parte a Proiectelor de parteneriat pentru dezvoltare locală durabilă (NAKOPA), finanțat de Engagement Global gGmbH, Agenția de Servicii a Comunităților într-o singură Lume (SKEW), în numele Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, în calitate de donator.

Pe parcursul vizitei au avut loc mai multe activități precum: întrevederea oficială a delegațiilor din Mannheim și Chișinău cu Primarul or. Cernăuți, dl Olexyi Kaspruk, ședințe de lucru pentru prezentarea rezultatelor proiectului implementat în Cernăuți și prezentarea situației curente de reabilitare a spațiului public din Chișinău. De asemenea, au fost enunțate propuneri pentru continuarea colaborării trilaterale prin noi proiecte.

E de menționat că până la finalul Proiectului enunțat, va fi elaborat Ghidul final privind luarea deciziilor participative în dezvoltarea urbană. Documentul va fi publicat în 3 limbi: engleză, romană și ucraineană.

Amintim că în municipiul Chișinău, în cadrul proiectului trilateral:  Mannheim - Chișinău - Cernăuți, a fost selectat pentru reabilitare scuarul public „George Coșbuc". După încheierea lucrărilor de execuție, Primăria municipiului Chișinău, la fel ca și partenerii de Proiect din țara vecină, va găzdui reprezentanții oficiali din orașele înfrățite: Mannheim și Cernăuți la evenimentul de inaugurare a scuarului reabilitat. Acțiunea este planificată pentru începutul lunii octombrie, a.c.